Börja Tävla

I Badmintonsverige anordnas ett stort antal tävlingar varje säsong, de är indelade efter nivå och ålder. Seniortävlingarna är klassade mellan E-A-B-C-D där E är den högsta klassen och D den lägsta. Juniortävlingar och veterantävlingar är indelade efter spelarens ålder. Den aktuella åldersindelningen för ungdomar och veteraner går att hitta här.

För att tävla behövs en tävlingslicens och ett medlemskap i en badmintonförening. Du betalar även en startavgift för bollar, banor etc. för att få spela i tävlingen. Denna avgift varierar beroende på nivå och ålderskategori.

För barn och ungdomar som är nybörjare finns det särskilda tävlingar som är till för att förbereda för de sanktionerade tävlingarna, i Stockholm kallas dessa tävlingar för 08-Cuper. De kräver ingen licens, spelas snabbare än andra tävlingar och har en lägre avgift än andra tävlingar.

För att hitta en lista över aktuella tävlingar för säsongen går du in på Svenska Badmintonförbundets tävlingskalender.

Du kan även få en översikt över kommande tävlingar på Badminton Swedens turneringssida. Där går du även in efter att du har anmält dig till en tävling, för att kontrollera vilken klass du har hamnat i och när du ska spela.

Kontakta vår tävlingsansvarige på tavling@bmksodermalm.se för anmälan samt övriga frågor.